A disznótor

Magyar konyhaMagyar konyhamagyarkonyha.lap.hu/9-99hu16725443862005-01-17 17:09:362023-01-01 04:39:46szilvistartlap2007@gmail.comszilvistartlap2007@gmail.comCentral Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2005
Hirdetés

Meghatározás

disznótor, vagy disznóvágás a háznál nevelt disznó hagyományos levágása, elkészítése, illetve elfogyasztása. Magyarországon hagyományosan a karácsony előtti, illetve a januári napokban a parasztháztartások egyik legnagyobb eseménye volt, a disznóhizlalás befejezését ekkora időzítették, hogy a hús egy részét lefagyasztva hosszabb ideig eltarthassák.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:A disznótor
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés